,

Kims historie – En uheldig bevægelse

Nogle skader kommer bare ud af det blå. Kim laver en simpel bevægelse på sit arbejde. Dette ender med at forvolde ham store smerter og hindre mobiliteten i skulderen gevaldigt.

Praktiske problemer

Tilbage i april 2018 får Kim en skade på arbejdet, imens han udfører en ellers simpel bevægelse med armen. ”Jeg skulle smide et stykke tape ud til siden, og idet jeg så spænder min venstre arm, får jeg simpelthen et svirp i min venstre skulder.” Skaden gør, at Kim får nedsat mobilitet i venstre skulder på blot 15-20 procent. Dette betyder, at han bl.a. ikke kan løfte armen op over skulderhøjde. Selv ved mindre bevægelser vender smerten i skulderen tilbage.

Til dagligt arbejder Kim som lagermedarbejder, og i sin fritid er han en habil løber. Skaden generer ham ekstra meget til dagligt generelt på arbejdet, og fordi den venstre skulders manglende funktion lægger pres på den højre. ”Det har jo hæmmet mig en hel del, fordi jeg så desværre, hvis man kan sige det, er venstrehåndet samtidigt med. Så når jeg skal løfte kasser og diverse ting ned fra hylderne herude på arbejdet, har det ligesom sat sine begrænsninger i at jeg ikke rigtigt kunne få noget ned. Så måtte jeg ligesom tage med højre, som ikke er den stærkeste arm.”

Behandling hos RecoverFit

Inden Kim kommer til RecoverFit har han prøvet andre fysioterapeuter og været igennem forløb med bl.a. MR-Scanner og Ultralyd-Scanner. Da han så til sidst bliver indkaldt til operation, får han nok. Igennem sit løbenetværk, får han en tid hos RecoverFit. ”Det første han (Claus. Fys.) sagde til mig var ’Ved du hvad. Det allersidste i gør, det er en operation.’”.

Her får Kim en grundig undersøgelse og nogle behandlinger som har god effekt øjeblikkeligt. ”Han tog så godt hånd om mig, fordi han fik min arm til at virke.” Nogle få øvelser senere, har Kim allerede taget nogle gevaldige skridt. ”Der var to-tre øvelser, vi lige skulle lave. Så jeg gik fra ikke at kunne få min arm op over skulderen, til at jeg stod op og klappede med hænderne over hovedet.” Kim har på daværende tidspunkt stadig smerter i skulderen, men han er nu i stand til at få armen op, kontra inden sessionen.

”Jeg vil sige, at jeg lægger et eller andet sted mellem 85 og 90 % fuld dygtighed.”. Kim har endnu nogle få behandlinger inden han opnår fuld smertefri bevægelighed igen, men det går den rigtige vej. ”Jeg er meget tilfreds og vil til enhver tid anbefale til alle dem, som jeg hører har nogle små skavanker, der ikke gør andet end at rende til…ja…gud og hvermand af fysioterapeuter rundt omkring, og egentligt kun får det samme svar; ’at der er ikke noget at gøre’.”

Et grundigt behandlingsfoløb

Noget, som Kim pointerer, er RecoverFits grundige forløb. Her får du væsentligt længere tid end normalt til at gennemgå alle småskavanker, så du ikke står efter 15 eller 30 minutter og ikke føler, du har fået noget ud af det. Claus, der behandlede Kim, forklarer, hvordan de har arbejdet med mobiliteten i Kims tilfælde. ”Allerede første gang fik vi bevæget ham stille og roligt igennem med lidt manuelle teknikker. Samtidigt ligger der jo også det i det, at vi får snakket med folk om, hvad smerterne gør. Man er jo altid bange for, når det gør ondt, og man bliver ængsteligt.”

Mobilitetstræning og rådgivning omkring smerterne hjalp Kim allerede fra starten af, og denne fremgangsmåde er almen hos RecoverFit. ”For Kims vedkommende handlede det meget om at snakke om, at det er okay at bevæge sig (smerterne til trods), og at vi godt kan gøre noget, hvilket vi kunne se allerede efter første behandling.”. Der er nu meget langt fra den Kim, der i begyndelsen stort set ikke kunne bevæge skulderen og stod til en operation, til Kim, som her 4 sessioner senere næsten har fuld mobilitet. Kim fortsætter sin genoptræning. Han har i mellemtiden tilmeldt sig et løbehold hos RecoverFit for at få noget styrke og smidighed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *