,

Peters historie – Vedvarende rygproblematikker, der blev løst

rygproblematikker

Tilbage i 2009 får Peter konstateret to diskusprolapser i ryggen, hvilket skaber vedvarende rygproblematikker. Efter seks måneder hos RecoverFit, går han fra ikke at kunne træne med vægt på ryggen til 120 kg squat regelmæssigt.

Vedvarende problematikker uden ende

I perioden med skaden, har Peter et fysisk job, og rygsmerterne påvirker hans arbejde tydeligt, såvel som familielivet. Frustrationen øges så, idet smerterne kommer og går. De bliver ved med at vende tilbage, selvom han får behandling for dem på forskellig vis, uden en varig løsning. ”De blev hele tiden ved med at vende tilbage, de samme problematikker, uanset hvad der blev gjort for mig, og hvor mange steder, jeg blev tjekket, og hvor mange rygprogrammer, jeg var igennem.”. Undervejs har Peter været en række steder for behandling af sin ryg. Her har rygprogrammer og forskellige fysioterapeuter ikke kunnet finde en funktionel tilgang. Man har også kigget på mulige behandlinger som ellers ikke burde være relevante for Peters skadesproblemer. ” (…) man har sågar snakket operation, to gange faktisk.” På dette tidspunkt, har Peter været hele møllen igennem.

Et stærkt netværk fører til RecoverFit

Peter hører så om RecoverFit igennem en ven, som tidligere har været til behandling hos Claus med god succes. De dårlige oplevelser fra tidligere fysioterapeuter sidder stadig i baghovedet hos Peter inden første møde, idet han tænker: ”Jeg kom egentligt lidt med den der ’nå, nu kører vi en tur mere hos en fysioterapeut’”.

Hvad der dog møder Peter, gør stort indtryk på ham positivt. ”Man møder lige pludselig et menneske, som er dybt seriøs og professionel og bare sætter sig helt ind i der, hvor du har ondt.”. I starten arbejdes der med mentaliteten, idet Peter tidligere er blevet forbudt at udføre mange ting, hvilket har hæmmet hans genoptræning. Han har ligeledes kompenseret med kroppen grundet frygt for at skade ryggen. Dette har skabt problemer andre steder i kroppen. Alt dette bliver der sat skik på. Peter tager den nye tilgang til sig og får nogle konkrete værktøjer, som løser hans problemer. Han pointerer en væsentlig pointe i RecoverFit – nemlig at man sætter sig et mål og bliver fuldt inkluderet i processen. ”Der bliver lynhurtigt lagt en plan for ’hvor skal vi hen? Okay, så skal vi gøre det her.’”.

Peter høster markante resultater

Efter seks måneders behandling, har Peter oplevet markante forbedringer med rygproblematikkerne. Han har en ryg, som er stærkere og mere mobil end tidligere. ”Når jeg er rigtigt godt kørende, tager jeg nu 120 kg i squat, så siger det næsten alt.”.  Claus har, ifølge Peter, været meget realistisk i at få ham til at forstå, hvordan periodiske smerter altid potentielt kan vende tilbage ved skader. Men disse kan forebygges og afhjælpes med den rette træning og mentalitet. ”Tidligere har jeg skulle have op til 14 behandlinger. Hvis jeg har tilbagevendende problemer, så kontakter jeg Claus, og en til to gange, bum, så er vi tilbage på sporet og kørende igen.”.

En handlingsplan sættes i gang

Claus forklarer, at skaderne i ryggen er eftervirkninger fra diskusprolapserne fra tidligere, hvilket har voldt Peter så store problemer. Peter havde dengang ligeledes brug for behandling til at komme igennem arbejdet. ”Det handlede meget om, at vi skulle have noget bevægelighed i ham. Han gik og kompenserede rigtigt meget, grundet forsigtighed, så han blev mobiliseret til at starte med og introduceret til nogle øvelser. Da han så kunne bevæge sig, satte vi stille og roligt noget træning på ham.”.

Claus pointerer desuden, at hvis Peter får et tilbagefald, har han redskaber, som han selv kan bruge, og som virker. Dette er helt i tråd med RecoverFits tilgang om aktiv behandling gennem selvhjælp. Om behandlingsforløbet, siger Peter: ”Det er en vanvittig forvandling. Jeg skylder ham stor tak for den måde, jeg har det på i dag. Han har i den grad været med til, at jeg har det meget bedre”.

Dette var Peters historie. Læs også her om, hvordan Henrik overvandt sin skrækskade og blev cykelklar igen på rekordtid.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *